Koren

Projectkoor Dutch Choral Singers (DCS)SONY DSC

De DCS is een initiatief van organist Henk de Vries en dirigent Edwin Velvis. Het koor organiseert koor reizen naar Engelse kathedralen of concerten op toplocaties in Nederland.
In de herfst van 2012 zong het koor twee Evensongs in de Kathedraal van Guildford in Engeland. Eind februari 2013 zong het koor twee Evensongs in de kathedraal van Chichester en in de herfst van 2013 twee evensongs in de kathedraal van Lincoln (zie foto). Zie hiervoor de pagina Projecten.

Mail: info@edwinvelvis.nl of info@henkdevries.info
Website: www.dutchchoralsingers.nl

Northern Voices

Northern Voices

Northern Voices is een voortzetting van het Roden Handel Chorus. Dit koor is in 1996 opgericht door de toenmalige dirigent Bouwe R. Dijkstra.
Aangezien Handel de lievelingscomponist van de eerste koorleider was, kreeg het koor de naam van deze componist. Vooral met kerst deed het koor zijn naam eer aan door delen uit de Messiah of de gehele Messiah van Handel uit te voeren. Dit stuk is bij het publiek erg geliefd.
Daarnaast heeft het koor, dat bestaat uit zo’n 35 zangers en zangeressen een breed repertoire, van Engelse koormuziek tot Britten, Loyd Webber en Bach.
De koorzangers zijn ervaren en zingen is hun passie. Daardoor is het koor tot veel in staat. Northern Voices wil authentieke concerten organiseren en een muzikale belevenis realiseren voor het concertpubliek in de Noordelijke regio. Informatie: www.northernvoices.nl

 

Noordermannenkoor Rijssen

Noordermannenkoor

Noordermannenkoor

Het Noordermannenkoor in Rijssen is opgericht in 1965 en zingt voornamelijk Nederlandstalige religieuze liederen. Het koor telt 130 leden. Jaarlijks hoogtepunt is het met kerst zingen in de Grote kerk te Leeuwarden. Eerdere dirigenten waren Hennie Slettenhaar, Harm Hoeve en Marcel van de Ketterij.

 

In Between 

InBetween 7-9-13 (19)

Een algemeen gemengd zangkoor uit Leek. De muziekkeus ontstaat meestal aan de hand van thema’s, gekoppeld aan optredens van het koor. Zo zingt het koor in 2014 haar jubileumconcert met het thema: In Between 20 jaar Passie!

Website: www.inbetween-leek.nl