Kamerkoor Northern Voices bestaat uit 25 enthousiaste leden, komend uit de drie noordelijke provincies. De zangers zijn ervaren en ambitieus. Zingen is een gedeelde passie. Northern Voices brengt een breed repertoire van Engelse koormuziek en werken van Bach tot Britten. Het koor treedt ongeveer zes keer per jaar op. In april 2018 zong het koor in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden. In februari 2019 heeft het koor twee evensongs verzorgd in Engeland, in de kathedralen van Winchester en Canterbury. In het Najaar van 2019 zong het koor cantates uit de Bach familie met orkestbegeleiding.

Heeft u belangstelling, dan bent u van harte welkom om te komen luisteren of meezingen tijdens een repetitie. Het koor repeteert op de dinsdagavond in Groningen. Wil je lid worden van het koor, dan doe je eerst een stemtest. Voor meer informatie kun je contact opnemen met secretariaat@northernvoices.nl

Dit ensemble is opgericht in 2018 door de dirigent. Het Cantus Ensemble is een klein ensemble van ongeveer 8 semiprofessionele zangers en zangeressen. Het zingt voornamelijk a capella muziek van renaissance tot moderne koormuziek. Elk jaar geeft het ensemble enkele concerten na een project van 4 repetities, veelal in het voorjaar.  

Het Cantus Ensemble is op zoek naar geschoolde zangers (M/V) voor elke stemgroep. Toelating kan na een stemtest. Leden studeren thuis de muziek in. Het ensemble repeteert in Beilen (Dr.) op 4 zaterdagen per seizoen. Voor informatie: info@edwinvelvis.nl

Het grote mannenkoor uit Rijssen bestaat uit 130 enthousiaste zangers. Het repertoire bestaat uit voornamelijk geestelijke liederen, psalmen en langere mannenkoorwerken. Voor een mannenkoor is het een relatief jong koor.

Het Noordermannenkoor is een actief koor dat heel regelmatig optreedt in het hele land. Zo zong het koor in de afgelopen jaren in Dordrecht, Alkmaar, Almelo, Geldermalsen enz… Een jaarlijks hoogtepunt is de kerstzangavond in de Grote Kerk in Leeuwarden. Elk jaar zit de kerk afgeladen vol.

Meer informatie: www.noordermannenkoor.nl

Cantica is een groot gemengdkoor met ongeveer 75 leden. Het repertoire bestaat uit kerkmuziek in diverse talen maar met de nadruk op het Nederlands. Hiernaast zingt het koor psalmen en gezangen.

Per jaar treedt Cantica regelmatig op in heel het land. Met kerst zit de kerk in Rijssen vol met rond de 1000 luisteraars.

Het is fijn om te merken dat de laatste jaren meer jongere leden bij het koor aangeschoven zijn.

Het mannenkoor in Hattem is een enthousiast, middelgroot mannenkoor. Het koor zingt graag een afwisselend repertoire van geestelijke liederen, kerkelijke grotere werken, maar ook wereldlijke muziek.